preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
Vijesti

Susret kardinala Josipa Bozanića s predstavnicima odgojnih, obrazovnih, medijskih i izdavačkih ustanova Zagrebačke nadbiskupije

Autor: Dorotea Pikula, 22. 12. 2015.

Božić unijeti u život!
22.12.2015.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u utorak, 22. prosinca 2015. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s predstavnicima odgojnih, obrazovnih, medijskih i izdavačkih ustanova Zagrebačke nadbiskupije.

Pozdravni govor uputio je rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, koji je govoreći o zadaći okupljenih predstavnika ustanova istaknuo buđenje u djeci, u mladima, u svima koji sudjeluju u odgojnim i obrazovnim procesima čežnje i žudnje za istinom, za ljepotom, za dobrotom i milosrđem.


 
Svatko je od nas i svi smo zajedno u ovoj godini činili i s Vašom potporom, što nam je bilo moguće u datim okolnostima da budimo i raspirujemo tu čežnju kroz konkretno djelovanje – rekao je Rektor, zahvaljujući kardinalu Bozaniću na potpori.

Uz one svijetle trenutke, nastavio je, svjedočili smo i poteškoćama na svim razinama, kojima ne smijemo dopustiti da nadvladaju čežnju za onim koji nam dolazi u susret i čije rođenje slavimo.
 
Moramo se više i bolje povezati. Posebice u radu s nastavnicima, profesorima, osobljem. Odgajati odgojitelje i učitelje. Mi nismo jedni drugima konkurencija, nego se međusobno nadopunjujemo u istom poslanju Crkve – kazao je Rektor, zaključujući pozivom pape Franje da kroz odgoj i obrazovanje, kroz medije, budu oni koji će na periferije društva donijeti svjedočanstvo o Kristu i Crkvi koja nas odgaja za milosrđe i pravednost. Odajem priznanje za vaša nastojanja, vidim rast na mnogim područjima i radujem se budućem napretku – rekao je kardinal Bozanić na početku svog obraćanja. Upozorio je na opasnost da se Božić svodi isključivo i samo na jedan dan, te pozvao je okupljene predstavnike ustanova da kao nositelji kršćanskog poslanja u Crkvi Božić neprestano unose u život kako bi živio u našem društvu i našoj javnosti.


Još se uvijek nismo oslobodili podijeljenosti u vlastitim redovima, stoga neka ovaj susret bude izazov za jedno novo zajedništvo svih predstavnika raznih ustanova naše zagrebačke Crkve – zaključio je kardinal Bozanić.  
 
Vijest preuzeta iz Tiskovnnog ured Zagrebačke nadbiskupije


Izvor: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/bozic-unijeti-u-zivot


Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju