preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
Vijesti

Stručno usavršavanje djelatnika Salezijanske osnovne škole

Autor: Ivana Mokri, 7. 1. 2016.

Djelatnici Salezijanske osnovne škole imali su priliku kroz dva dana, 7. i 8. siječnja sudjelovati na stručnim usavršavanjima organiziranim na razini škole.

Prvi dan stručnog usavršavanja djelatnici su se bolje se upoznali s poslovnom komunikacijom i jezičnim savjetima koji prate takvu vrstu komunikacije. Predavanje i radionice osmislila je i provela naša salezijanka suradnica i profesorica hrvatskog jezika Iva Nikolić.

Drugi dan bio je posvećen preventivnom sustavu. Kako smo ovu godinu započeli s upoznavanjem i primjenjivanjem preventivnog sustava u radu tako i stručna usavršavanja omogućuju djelatnicima upoznavanje te implementiranje don Boscovog načina rada u svoj rad u školi. Ravnateljica Karmela Tomašević upoznala je djelatnike s preventivnim sustavom općenito te naglasila kako smo ovim izlaganjem tek malo zagrebli površinu velikog bogatstva ovog sustava koji nije važan samo u salezijanskim krugovima nego se kao tehnika poučava i na Pedagoškom fakultetu. Nakon toga su ravnateljica Karmela Tomašević i knjižničarka Ivana Petrak predstavile tehnike preventivnog sustava koje su uzburkale vode klasičnog načina rada u školi jer od učitelja traži zaokret od individulaizma prema timskom radu kojemu je u središtu odgoj i obrazovanje učenika u dobrog kršćanina i poštenog građanina. Stručno usavršavanje smo završili radionicom knjižničarke Ivane Petrak Zrnce dobra kao jednoj od tehnika preventivnog sustava. Tražili smo načine kako pristupiti najproblematičnijim učenicima te se prisjetiti i trenutka kad smo mi bili dotaknuti i prihvaćeni od Boga.

O preventivnom sustavu nastavljamo na sljedećem stručnom usavršavanju te se nadamo da ćemo poput don Bosca odgajati naše učenike u dobre kršćane i poštene građane.

 

Ivana Petrak, knjižničarka
Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju