preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
Vijesti

Strucno usavrsavanje djelatnika Salezijanske osnovne škole 9. i 11.1.2017.

Autor: Dunja Hohnjec, 11. 1. 2017.

Obrazovanje nikad ne prestaje, a nisu samo učenici ti koji uče. Učitelji se svaki dan susreću s novim izazovima -  kako zadovoljiti potrebe svakog učenika, koje pristupe koristiti, kako ih motivirati i postići da sa zadovoljstvom dolaze u školu i uče. Stoga smo i ovaj zimski odmor iskoristili kako bismo nadogradili svoje znanje brojim novim suvremenim nastavnim metodama.  

Učiteljica Marina Čibarić prikazala je i objasnila novu metodu Hip – hop učenje te smo se svi okušali u hip – hop izvođenju nastavnih sadržaja. Učiteljica Ivana Džolan predstavila je metodu Šest šešira za razmišljanje te smo uz pomoću nje sagledali iz više različitih kuteva zastupljenost tradicionalne paradigme u hrvatskom školstvu. Učiteljica Ljerka Smetiško predstavila je dvije zanimljive metode – Slikostih te Zagonetnu metodu. Uživali smo i puno toga naučili pokušavajući zapamtiti pjesmu pomoću crteža, te odgonetnuti odgovore koje je učiteljica Ljerka tražila. Učitelj Ivan Tomičić govorio je o nastavnim metodama koje svakodnevno koristimo u razredu, pokušavajući staviti naglasak na ono bitno, čega često možda nismo svjesni. Podsjetio nas je kako su tradicionalne metode također često iskoristive i ponekad – najbolji način za učenje novih sadržaja. Potom smo se odlično zabavili uživajući u svojim ulogama, igrajući Parlaonicu.Sretni jer smo naučili nove metode aktivnog poučavanja, u kojima će učenici sigurno uživati.

Naše stručno usavršavanje nastavilo se i 11. siječnja. Učiteljica Katarina Lopac nam je predstavila metodu Task based learning koja se najčešće upotrebljava za učenje stranih jezika, ali je primjenjiva i u drugim nastavnim predmetima. Zatim nam je vjeroučitelj Davor Firšt predstavio metodu Flipped classroom koja nam se svima svidjela, a smatramo da bi i učenicima bila jako zanimljiva. Učiteljica Ivana Prusac nam je prikazala metodu za razvijanje kritičkog mišljenja prema ERR sustavu, a učiteljica Anja Matijević nas je podsjetila na važnost suradničkog učenja te predstavila nekoliko kratkih strategija prema dr. Kaganu koje se mogu koristiti u svim predmetima. Veselimo se što ćemo moći isprobati te nove metode poučavanja u novom polugodištu.

Ivana Džolan, učiteljica & Anja Matijević, učiteljica

   
Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju