preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Naslovnica
Vijesti

Duhovna obnova i stručno usavršavanje djelatnika Salezijanske osnovne škole

Autor: Ivana Mokri, 1. 9. 2016.

Djelatnici Salezijanske osnovne škole započeli su novu školsku godinu duhovnom obnovom u četvrtak 1. rujna u Župi Sv. Ivana Bosca u Podsusedu i stručnim usavršavanjem u petak 2. rujna u prostorima Škole.

Duhovnu obnovu predvodio je salezijanac don Ivan Terze, novi vjeroučitelj Salezijanske osnovne škole koji je uz prigodno evanđelje uveo prisutne u Lectio divina te objasnio ključne pojmove u tekstu. Imali smo priliku i vrijeme promišljati o evanđelju te na njemu graditi naše živote. Nakon promišljanja proveli smo vrijeme u klanjanju pred Presvetim te smo nakon toga imali priliku podijeliti međusobno iskustva i doživljaje s promišljanja nad tekstom iz Evanđelja.

Nakon tjelesne okrepe i odmora uslijedila je sv. Misa s kojom smo zaključili naš dan duhovne obnove.

Sljedeći dan djelatnici su sudjelovali na stručnom usavršavanju koje se temeljilo na daljnjem proučavanju preventivnog sustava. Knjižničarka Ivana Petrak održala je interaktivno predavanje Najznačajnije vrednote preventivnog sustava na kojima su djelatnicima predstavljene pedagogija povjerenja, nade i saveza. Svaki dio pratile su i vježbe. Drugo predavanje održala je ravnateljica Karmela Tomašević na kojem je predstavila Mentalnu mapu, jednu od kreativnih tehnika rada s učenicima. Dan stručnog usavršavanja završili smo predavanjem psihologinje Dunje Hohnjec o kreativnosti koje je sadržavalo puno kreativnih vježbi.

Na završetku ova dva bogata dana pripremili smo i dušu, um i tijelo za novi početak kako bismo našim učenicima bili istinski primjer onoga što ih poučavamo.

Ivana Petrak, knjižničarka
Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju