preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Nastava  > Drugi razred
Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.
Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.
Drugi razred- učiteljice: Danijela i Lana

Projekt: Izradi sam - Robotska ruka i labirint

   

   

Šareni grad

Na satu Likovne kulture, u siječanjskom hladnom prijepodnevu, drugaši su od kutijica i kolaža izrađivali kućice. Naučili su što je unutarnji, a što vanjski prostor te u veselju izrađivali nebodere, kućice, bolnice, crkve.

Kreativnost je otišla i dalje - sljedećeg tjedna ćemo stvarati priče o tom gradu i njegovim stanovnicima.

   

Obiteljska stabla

Praktični zadatak iz prirode i društva bio je izrada obiteljskoga stabla. Ovo su ostvaraji! 

             

Projekt: Zanimanja

Također, u sklopu projekta Zanimanja, učenike je posjetio Luka Balvan. Svirao je gitaru, učenici su pjevali pjesme. Naravno, imali su jako puno pitanja, fotografirali se s njim, tražili autograme, ali mu i napisali pisma. Bilo je to vrlo radnosno poslijepodne!

                                                                 

 

Razglednice

Učenici su naučili kako ispravno napisati razglednicu, koji su sve dijelovi iste te što treba učiti kako bi stigla na željenu adresu. Birali su kome ju poslati, što napisati... I jako se obradovali kad su razveselili drage prijatelje.

                                                                              

 

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U ponedjeljak, 18. studenoga, zajedno s ostalim učenicima Škole, zapaljeni su lampioni i odana počast svim žrtvama Vukovara i Domovinskog rata ispred crkve Svete Mati Slobode.

               

Likovni natječaj: Velikani hrvatske prošlosti

Drugaši su sudjelovali u likovnom natječaju "Velikani hrvatske prošlosti" u organizaciji Osnovne škole Grigora Viteza i Dječjeg vrtića Iskrica. Tako su upoznali lik i djelo Marije Jurić Zagorke. Premda je ona pisala romane za odrasle, njen je životopis učenicima bio vrlo zanimljiv. 

Zadatak je bio vizualizirati njezin lik i prenijeti ga, u vidu portreta, na papir u skladu s vlastitim doživljajem u likovnoj tehnici kemijske olovke.

"Valja cijeniti svaku i najsitniju žrtvu, svaku najmanju pobjedu i u neznatnim stvarima. Mnogo malih, sitnih pobjeda stvara jednu veliku - kao što opeka stvara veliku zgradu." M. J. Zagorka

                       

Veliki odmor u učionici

Ukoliko se dogodi poneki kišni dan, veliki odmor i slobodno vrijeme u produženom boravku učenici provode u učionici. Igraju različite igre (šah, UNO, osmišljavaju svoje igre), ali vole i graditi različite građevine pomoću drvenih kocaka.

                  

Projekt: Izradi sam - Potapanje brodova

 

 

Projekt: Izradi sam

U listopadu je započeo projekt čiji je cilj poticanje suradnje među učenicima, spoznavanje važnosti i vrijednost stvari koje nas okružuju i važnosti recikliranja. Učenici će od različitih materijala izraditi neke od poznatih igara. Prva na redu bila je igra kružić križić u malo drugačijem izdanju. Tijekom izrade igre smijeha, zabave i timskog rada nije nedostajalo.

 

Dani kruha

U ponedjeljak, 14. listopada 2019., obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Dan kruha. Nakon što su učenici donijeli pekarske proizvode, don Danijel ih je blagoslovio pa je nakon pjesme Zahvali uslijedio doručak.

Posebno su učenici zahvalili Gospodinu za sve blagoslove koje imaju.

                 

Projekt: Zanimanja

Ovoga su puta učenici posjetili radno mjesto gospodina Ante Novaka - Hrvatski katolički radio. Tamo su vidjeli studio, novinare, urednike... Bilo je vrlo poučno saznati kako nastaju vijesti, tko pušta glazbu, na koji se način snimaju emisije te koliko je osoba potrebno kako bismo slušali radio. Ujedno, to je i zgrada Hrvatske biskupske konferencije pa su imali divnu priliku vidjeti različite urede i zaposlenike važne vjerske institucije.

         

 

Likovni natječaj: Moje je mjesto najljepše

Nakladnička kuća Alfa ove jeseni organizira likovni natječaj Moje je mjesto najljepše. Učenici su pastelama naslikali najdraži dio svoga grada i napisali slogan po čemu je njihovo mjesto posebno.  

                         

Projekt: Zanimanja

Ovogodišnji razredni projekt naziva se Zanimanja. Roditelji svakog učenika mogu doći predstaviti ono što rade. Tako nas je na Satu razrednika posjetila gospođa Marina Krmek i predstavila FacePainting, objasnila vrste šminke, filmsku umjetnost, važnost u prenošenju poruka. Učenici su mogli izabrati  koji motiv žele na ruku/lice. Druženje je bilo puno smijeha, veselja i razigranosti.

                                                                                                

 

Znanstveni piknik

U petak, 27. rujna 2019., učenici 2.a razreda s ostalim učenicima Škole sudjelovali su na Znanstvenom pikniku u Stubičkom Golubovcu. Mogli su biti na različitim radionicama, rješavati zagonetke, kvizove, izvoditi pokuse. Bilo je vrlo zanimljivo i poučno!

                                               

Izbor predsjednika/predsjednice razreda

Tijekom rujna provedeni su izbori za predsjednika/predsjednicu razreda. Kampanja je započela razgovorom o osobinama koje bi trebao imati predsjednik razreda. Učenici su uredili plakat kojim su se predstavili. Neki su u kampanju uključili i roditelje koji su im pomogli u izradi prigodne naljepnice. Dodatni trud urodio je plodom. Učenik koji je podijelio naljepnice sa svojim likom i prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama u drugom krugu odnio je pobjedu. Sada 2. razred ima predsjednika i zamjenicu predsjednika. Želimo im uspješan rad u ovoj školskoj godini.

  

 

Prvi dan nastave

U ponedjeljak, 9. rujna 2019., počela je nova nastavna godina svetom misom i zazivom Duha Svetoga. Učenici su se nakon ljetnih praznika vratili u školske klupe i veselo prepričavali doživljaje.

               


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
E-DNEVNIK

PRISTUP ZA UČENIKE

PRISTUP ZA NASTAVNIKE

Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju