preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Nastava  > Prvi razred
Prvi razred: učiteljice Danijela i Lana

Slikovnica -  Moja obitelj

U sklopu nastave iz Prirode i društva, prvaši su dobili prvi projektni zadatak. Trebali su sami napraviti slikovnicu o članovima svoje obitelji. Mogli su crtati, lijepiti fotografije, napisati nekoliko rečenica o svakome. Rezultati rada su bili odlični! Svatko je i prezentirao svoj rad pa su tako vježbali i govorno izražavanje, ali su se i međusobno bolje upoznali. Slikovnice će krasiti police razredne knjižnice.

               

 

Sveti Nikola

U jutro, 6. prosinca, učenike je u njihovim papučicama dočekao poklončić iznenađenja povodom obilježavanja dana svetog Nikole. Tijekom dana su se mogli zasladiti bombončićima, čokoladicama i poklon-paketićima koje su izradili petaši naše Škole.

                                

Projekt 20 dana dobrote

Započeo je projekt 20 dana dobrote. Projekt će trajati do 21. prosinca. U rukavicama se kriju zadatci za učenike kao što su: pomozi prijatelju pospremiti radno mjesto, budi anđeo čuvar, posudi prijatelju omiljenu slikovnicu i slično.

Kazališna predstava - Dnevnik Pauline P.

U četvrtak, 22. studenoga 2018., posjetili smo Gradsko kazalište Žar ptica i gledali predstavu Dnevnik Pauline P. To je glazbena predstava za učenike nižih razreda osnovne škole koja govori o nizu posve običnih i skroz neobičnih zgoda iz života desetogodišnjakinje. Na kraju smo naučili da, bez obzira na brzinu života koji nas okružuje, trebamo naći vremena za druženje s našim najdražima!

                 

Kestenijada

U srijedu, 21. studenoga, u SALOŠ-u je održana Kestenijada. Naime, na taj dan se prisjećamo Božjeg umnažanja kestena prilikom podjele istih dječacima u oratoriju. Don Bosco nas je time sve pozvao na vjeru u Božju Providnost. Prvaši su dan prije čitali priču iz don Boscova života kako bi bili upoznati s tim događajem. Izradili su i svoje tuljke kako bi kušanje kuhanih kestena bio još veći doživljaj. Nakon igara u kojima su sudjelovali uživali su u tom jesenskom plodu.

                 

Kompozicija tonova boje

Sredinom studenoga prvi smo puta koristili slikarsku tehniku gvaš. Naučili smo kako dobiti svjetlije i tamnije tonove jedne boje pa smo tako i razveselili kišne jesenske dane u našoj učionici.

                         

Projekt Stvarajmo s vunom

Tijekom listopada uživali  smo u aktivnostima koje se ostvaruju kroz projekt Stvarajmo s vunom. Cilj projekta je poticati učenike na osobnu izgradnju i izgradnju zajedništva s učenicima iz razreda, razvijanje fine motorike prstiju i ruku, razvijanje kreativnosti, mašte i divergentnog mišljenja. Napravili smo vesele ježiće, ukrasili razredno stablo lišćem jesenskih boja i izradili kišobrane u veselim bojama kojima smo otjerali sivilo jesenskog neba.

  

   

Estetsko uređenje škole

Od ove jeseni hodnici naše škole bit će puno veseliji - oslikani ručicama naših učenika. Učiteljica likovne kulture, Cvita Šarić, uključila je i prvaše u oslikavanje zidova. Bilo je to vrlo zanimljivo i zabavno!

     

Kreativni likovni natječaj - Volim mlijeko

Dukat d.d. je i ove godine organizirao kreativni likovni natječaj "Volim mlijeko",  a tema je bila "Krava Šara". Učenici su svojim kreativnim idejama osmislili kako bi mogli izgledati tetrapaci mlijeka u veselom i šarenom ruhu. Svi su sudjelovali, radovi su poslani i nestrpljivo iščekujemo rezultate stručnog žirija!

                 

Izvanučionička nastava - Jesenske promjene

U utorak, 16. listopada 2018., imali smo izvanučioničku nastavu na kojoj smo ponovili sve ono što smo naučili o jeseni i tako se pripremili za ispit znanja. Ponovili smo vrijeme u jesen, biljke i životinje te rad ljudi u vrtu, prodaju proizvoda na tržnici. Sve smo to zabilježili na radne listiće nakon kojih smo imali i sat Tjelesne i zdravstvene kulture kako bismo živjeli zdravim načinom života u prirodi.

    

 

Dani kruha

U ponedjeljak, 15. listopada 2018., obilježili smo Dan zahvalnosti za plodove zemlje – Dan kruha. Nakon pjesme koju su otpjevali članovi našeg pjevačkog zbora i recitacija scenske skupine,  don Danijel je blagoslovio proizvode od dizanog tijesta koje su učenici donijeli u školu. Blagovali smo ih za vrijeme doručka.

Molili smo za sve ljude dobre volje koji sudjeluju u proizvodnji kruha, ali i zahvalili Gospodinu koji nam daruje sve plodove zemlje.

                   

 

Školska knjižnica

5. listopada 2018. učenici su postali članovi školske knjižnice. Knjižničarka Ivana Mokri pripremila je igrokaz "Miš u knjižnici" te su naučili pravila ponašanja u knjižnici. Prvaši su izradili i svoje članske iskaznice te posudili svoje prve knjige! Zajedno su napravili i plakat "Što knjige vole?"

                  

 

Poštujmo naše znakove!

U utorak, 25. rujna 2018., u 1.a razredu na satu Prirode i društva bio je policajac Dejan Stanešić. Učenicima je pokazao svoju uniformu i njene dijelove, a zatim s njima razgovarao o sudjelovanju u prometu (pješaci). Razgovarali su o prometnim pravilima i potrebnom poštovanju istih, a tako su se učenici osposobili za sigurno kretanje prometnicom i prelaženjme preko nje. Isto tako, utvrdili su znanja o svjetlima na semaforu za pješake i tako su se potaknule dobre navike vezane uz sudjelovanju u prometu te briga o vlastitom i tuđem životu. Učenici su imali priliku postavljati pitanja, iznostiti vlastita iskustva, a da bi bili što više uočljivi na cesti, na poklon su dobili kabanicu jarke boje.

                          

 

Promotivna kampanja – Danas jedemo ribu

U utorak, 25. rujna 2018., učenici 1.a razreda dobili su promotivne pakete koje je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede. Cilj je podizanje svijesti  o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj, odnosno provedbi aktivnosti promocije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture  te kako bi se proizvodi u budućnosti što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka. Promotivni paket sadrži prerađene proizvode ribarstva i slikovnicu.

              

Izbor za predsjednika/predsjednicu razreda

Pred učenicima je bio važan zadatak. Po prvi puta u životu pristupili su izborima. Bio je to izbor za predsjednika prvog razreda i njegovog zamjenika. Učenici su hrabro predstavljali svoje ideje i zamisli kojima bi poboljšali kvalitetu razrednog ozračja. Neki od njih su napravili plakate koji su im pomogli pri izlaganju. Utrka za predsjednika bila je neizvjesna. U prvom krugu glasovanja dva učenika su dobila isti broj glasova. Uslijedio je drugi krug i neočekivani rezultat, izjednačeni broj glasova. Dvoje izabranih učenika odlično su se snašli i predložili da se sami dogovore. Dogovoreno je da će u prvom polugodištu prvi razred imati predsjednicu i zamjenika, a u drugom će polugodištu biti zamjena pa će prvi razred imati predsjednika i zamjenicu predsjednika. Našim predsjednicima želimo uspjeha u obavljanu posla predsjednika/predsjednice razreda.

  

 

Prvi dan nastave

3. rujna 2018. godine dvadeset učenika Salezijanske osnovne škole prvi je put sjelo u školske klupe. Bio je to važan dan koji je sa sobom nosio pregršt uzbuđenja kako za učenike i roditelje tako i za učiteljice. Sve je započelo svetom misom nakon koje je održana kratka priredba dobrodošlice uz recitaciju i veselu pjesmu Kad si sretan koja je svim učenicima i njhovim roditeljima izmamila osmijeh na lice. Učenici su hrabro stavili svoje školske torbe i krenuli u učionici gdje su se upoznali s učiteljicama i dobili paketić dobrodošlice.

           


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju