preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

Treći razred - učiteljice: Lana i Ljerka
3. RAZRED (ŠKOLSKA GODINA 2017./2018.)
 
ŠKOLA U PRIRODI SLJEME
 

Učenici 3. A razreda sa svojim učiteljicama boravili su u Domu Crvenog križa na Sljemenu od 25. 9. do 29. 9. 2017.

U Školi u prirodi sadržaji svih nastavnih predmeta bili su povezani. Boravak u prirodi iskoristili smo za razgovor o jeseni i opisivanje krajolika, orijentirali se pomoću prirodnih obilježja, pjevali vesele pjesme i rekreirali se. Tolerancija, zajedništvo i prijateljstvo među učenicima dolazili su do izražaja svakim danom. 

Tijekom dana učenici su marljivo učili i sudjelovali u radionicama. Posjetio nas je član Gorske službe spašavanja koji je približio učenicima djelatnost službe. Policijska službenica osvježila im je znanje o ponašanju u prometu te ih povela na poligon gdje su mogli na biciklu pokazati što su naučili. Član Spasilačke službe naučio ih je pravilima ponašanja na vodi a liječnica ih je upozorila o važnosti higijene i zdrave prehrane. Večer je bila rezervirana za druženje i zabavu. Učenici su sudjelovali na karaokama, imali večer ludih frizura, ples pod maskama i pidžama party.  Posjetili smo rudnik  Zrinski, Činovničku livadu, TV – toranj i kapelicu Majke Božje Sljemenske.

Blagoslov i molitva pratili su nas tijekom cijelog boravka na Sljemenu.

Učenici su se vratili svojim obiteljima puni dojmova i sa željom da sve ponove.

      

 

   

   

 

   

PREDSJEDNIČKI IZBORI

I ove godine u našem razredu održani su izbori za predsjednika i zamjenika predsjednika te za blagajnika razreda. Učenici su trebali osmisliti vlasiti slogan zašto bi baš on/ona trebao/trebala biti predsjednik/predsjednica. Nakon izrade plakata sa sloganom učenici su pokazali svu svoju kreativnost pri predstavljanju. Uz mnoštvo smijeha i zabave završilo je predstavljanje te su učenici krenuli na glasanje. Demokratskim putem za predsjednicu razreda izabrana je Veronika Antolović, njezina zamjenica je Ana Stilinović, dok je na funkciji blagajnika ostavljen prošlogodišnji blagajnik Emanuel Vidović. Svi ostali kandidati prijateljski su čestitali Veroniki i zaželjeli joj sreću i uspješan rad tokom cijele školske godine. 

                           

 

ZAIGRAJMO ZAJEDNO DO NOVE POBJEDE!

Još jedni ljetni praznici su završili. Neki će reći da su prebrzo završili, dok će drugi reći da su predugo trajali i da su se jedva zaželjeli školskih klupa. Bez obzira kako su praznici prošli, svi smo se okupili 4. rujna 2017. u našoj maloj školi. Učiteljice su nas ponovo iznenadile i ukrasile naše vrata. A u učionici nas je dočekala i poruka dobrodošlice. Kako je sve to izgledalo pogledajte na fotografijama i navijajte za nas kako bi i ovu školsku godinu završili pobjedom!

        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. RAZRED (ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.)
BAJKE I PROLJEĆE
 
Kako nacrtati da proljeće započinje 21. ožujka i što to točno znači okopavanje biljaka? Kako bismo ponovili sve što smo naučili o novom godišnjem dobu, ovaj put smo igrali jednu dobro poznatu igru Pictionary i jako u tome uživali.
U ovom mjesecu smo pokazali kako i lektire mogu biti zabavne i zanimljive. Kako bi što bolje pokazali svoje razumijevanje Poštarske bajke,uz pomoć grupnog rada i zajedničkih snaga, napravili smo prava mala remek djela.​
 
     
 
     
 
ZABAVNA MATEMATIKA: Potapanje brodova, izbjegavanje zmija i ostale nemoguće misije

Stajati na jednoj nozi, skakati u dalj i rješavati teške matematičke zadatke i sve to U ISTO VRIJEME? To je bio samo početak naših muka. No, mi smo pravi mali matematičari i ništa nas nije moglo omesti u ponavljanju množenja i dijeljenja: ni ljute zmije, ni dobro sakriveni brodovi koje smo trebali potopiti, pa čak ni brojevi koje smo morali tražiti povećalom!  

                                                                       

         

 

TKO PJEVA, DVOSTRUKO MOLI!

U srijedu, 8. ožujka, u posjet nam je došla tajnica naše škole, Jasna Bajer. Budući da često slušamo Božju pobjedu tijekom pisanja zadaća, bili smo oduševljeni kad smo saznali da će ona pjevati i svirati s nama. Naše druženje bilo je kratko, ali veoma radosno. Otpjevali smo 2 pjesme: Jerihonske zidine i Gospode, ja tako trebam. Tajnica Jasna pohvalila je naše pjevanje i odmah je pao i dogovor kako ćemo je opet pozvati, čim naučimo neke nove pjesme. 

 

MALI MATEMATIČARI

Tablicu množenja naučiti je lako! Samo trebamo biti pažljivi i paziti da ne probudimo zmaja koji spava. Dok on mirno spava mi ćemo stavljati ciglu po ciglu i izgradit ćemo pravi dvorac. Dvorske lude nas pokušavaju smesti, ali mi se ne damo! Svima ćemo pokazati da smo mi pravi mali matematičari. 

        

PRAVI MAJSTORI!

Slobodno vrijeme rado provodimo vani, na svježem zraku. Neki to vrijeme vole iskoristiti za trčanje, drugi za igranje nogometa, a neki od nas i građenje. Tako svaki dan na našem dvorištu izniknu novi „minigradovi“, kako ih mi od milja zovemo. Nama to građanje stvara veliko veselje pa se nekad i previše uživimo i svoje roditelje razveselimo blatnjavom odjećom i obućom smiley

 

             

 

ZNANSTVENI PIKNIK

23.9. 2016. posjetili smo Znanstveni piknik. Tramvajem smo doputovali do daleke Dubrave, a zatim smo vidjeli zaista puno zanimljivih sadržaja. Nakratko smo postali geodeti, zubari, kemičari, elektrotehničari i istraživači. Izrađivali smo origamije, zatvorenih očiju izrađivali dane predmete, rukovali sa malim robotićem Wallijem i još mnogo toga. Bio je to jedan prekrasan dan. Umorni, ali sretni i puni novih saznanja vratili smo se u školu gdje su nas već nestrpljivo čekali naši roditelji.

           

      

VESELI POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE!

Nakon dugih ljetnih praznika vratili smo se u školske klupe! Moramo priznati da nam je nedostajala naša mala škola, prijatelji iz razreda, ali i učiteljice. Posebno su nas iznenadila šareno ukrašena vrata našeg sada već 2. razreda. Iznad mora punog ribica pisalo je: Svi smo mi različite ribice, ali u ovom razredu plivamo zajedno! Upravo to ćemo nastaviti činiti u ovom 2. razredu. Plivat ćemo zajedno, pomagati jedni drugima i postati još bolji prijatelji! 

Nek nam je svima sretna i blagoslovljena ova nova školska godina.

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju