preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

Treći razred - učiteljice: Marina i Ivana

2. RAZRED (ŠKOLSKA GODINA 2017.2018)

 

 

1. RAZRED (ŠKOSLKA GODINA 2016./2017.)

IZRADA BOOKMARKERA

Kako puno čitamo, često se pojavi problem da ne znamo na kojoj smo stranici stali. Stoga smo odlučili izraditi bookmarkere koji će nam uvelike pomoći. Naravno da nam nije dovoljan samo jedan bookmarker, jer knjiga je uvijek više, a tu su i knjige koje svakodnevno koristimo u školi. A potom se svatko sjetio još nekoliko prijatelja ili članova obitelji kojima bi bookamarkeri dobro došli. Jednostavno - toliko je bookmarkera bilo potrebno izraditi da smo tome posvetili cijeli jedan dan. Na njih smo napisali poticajne poruke koje će nas motivirati pri čitanju. Neki od natpisa koji su se pojavili su: Čitanje je jako važno za nas školarce, Volim čitati, Čitati je predivno... Na svakom se našao i neki veseli crtež. Sada možemo nastaviti još više čitati!

      

 

ŠTO SMO PROČITALI OVAJ MJESEC?

S obzirom na to da smo mi prvašići, i gotovo smo naučili pisati sva tiskana slova - važno je da vježbamo i svoje čitanje. I to ne samo zbog toga da uskoro budemo izvrsni čitači, nego da uđemo u svijet zanimljivih pustolovina, neobičnih događaja, bajkovitih stvari... Da dok čitamo, bivamo u svijetu u kojem je sve moguće. Stoga smo zajedno izradili plakat na kojeg ćemo svaki mjesec upisivati što smo pročitali - svaku slikovnicu, priču, knjigu... Svaki učenik time daje preporuku drugome za dobre knjige koje vrijedi pročitati, a tijekom cijele ove školske godine trudit ćemo se davati poticaj jedni drugima da što više čitamo. Jako smo sretni jer su tablice već popunjene brojnim zanimljivim naslovima, a vjerujemo da do kraja školske godine neće više ostati mjesta ni za jedno slovo.

 

KAKO SE PONAŠATI U PROMETU

      

Kako bismo što bolje naučili kako se kao pješaci trebamo ponašati u prometu, pošli smo u šetnju okolicom škole. Primjenili smo svoja znanja o tome kako prijeći cestu preko pješačkog prijelaza, na semaforu, glumili smo prometne policajce... Lokve na cesti nisu nas spriječile u našem obilasku. Šetnja je bila vesela i popraćena pjesmom, baš kao što je i svaki dan u 1. razredu. Vidjeli smo brojne tramvaje i gradske autobuse, te sve to ovjekovječili našim fotoaparatom! Puno je lakše učiti kada vidimo da se naše znanje može svakodnevno primjeniti.

      

 

JESENSKI KUTAK

Jesen je stigla u naš grad. Učeći o promjenama u prirodi, uočavajući ih šetnjom oko škole i parkom - kod učenika se izrodila ideja o jesenskom kutku! Stoga smo ga jedan dan odlučili i izraditi. Podijelili smo zadatke i zajedničkim snagama nacrtali, izrezali, izradili i zalijepili na zidove - šareno lišće, ogoljela stabla, jesenske plodove, životinje, kišu...  Sama izrada našeg novog kutka prebrzo je prošla. Odlično smo se zabavili, učvrstili svoja prijateljstva, slušali glazbu prilikom rada te i zaplesali... Zato jedva čekamo zimu kada ćemo jesenski kutak zamijeniti novim, zimskim kutkom. Posebno je to veselje u  kojem ćemo opet svi uživati. A do tada...  u učionici vlada pravo jesensko raspoloženje, ali ne ono tmurno i kišovito, već veselo baš kao što su razne boje listova palih s grana.

         

      

 

RADIONICA "ČAROBNE RIJEČI"

Četiri najvažnije male riječi
lako je od srca iskreno reći.

One su samo zato male
da bi u dječje srce stale.

Dobrog su srca najbolji gosti:
MOLIM, HVALA, IZVOLI, OPROSTI!

U jednom razredu važno je da se učenici međusobno poštuju i imaju razumijevanja jedni za druge. Kako primjetiti da je netko tužan, da smo ga možda povrijedili, kako to ispraviti i izmamiti  osmijeh na prijateljevo lice....? Kako pokazati zahvalnost za dobra djela koja nam prijatelji svakodnevno čine? Kako im uzvratiti? Na koji način pravilno i lijepo iskazati svoje molbe i potrebe? Sve to naučili smo kroz radionicu Čarobne riječi gdje smo uvidjeli kako najprije trebamo paziti da riječi koje izgovaramo budu nježne, tople i čarobne - baš onakve kakve i mi od drugih želimo čuti. Lijepa riječ sva vrata otvara, a njima prijateljima dajemo poruku - važan si mi, nije mi svejedno kako se osjećaš, tu sam za tebe, želim ti pomoći... Najvažnije riječi koje ćemo od sada svakodnevno upotrebljavati bit će: izvoli, hvala, molim i oprosti. To su riječi kojima najbrže i najjednostavnije možemo iskazati svoju ljubav, zahvalnost, brigu i želju da pomognemo drugima.
Također smo se osvrnuli na izreku Djela, a ne samo riječi. Shvatili smo da su lijepe riječi bez lijepih i iskrenih djela prazne, te da se svaki dan trebamo truditi ponašati prema drugima onako kako želimo da se oni ponašaju prema nama.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju