preskoči na sadržaj

Salezijanska osnovna škola

 > Oratorij
Oratorij

SALEZIJANSKA OSNOVNA ŠKOLA OBAVJEŠTAVA SVOJE UČENIKE
DA ĆE NA NAŠU (I VAŠU) VELIKU RADOST
ORATORIJ PONOVO KRENUTI NA JEDNO VELIKO PUTOVANJE!
Ovo putovanje bit će najveće i najbogatije do sada!
Nećemo putovati samo u različita mjesta već ćemo putovati i kroz vrijeme!

Pitate se kako je to moguće? Dođite i vidite jer prva pustolovina očekuje nas već sljedećeg tjedna, od 23. do 27. listopada 2017. od 15:15 do 16:00!

Sa sobom ponesite samo osmijeh i dobru volju!

VESELIMO SE DRUŽENJIMA UZ PLES, PJESMU, ČITANJE PREDOBRIH KNJIGA I JOŠ MNOGO TOGA!

I NE ZABORAVITE.....

....Oratorij je nešto najbolje, tu se trči, igra, skače i zabavlja se!    ​

  Zabilježite odmah i datume sljedećih putovanja:

  • 27.11. - 1.12.2017.
  • 19.2. - 23.2.2018.
  • 19.3. - 23.3.2018.
  • 16.4. - 20.4.2018.
  • 14.5. - 18.5.2018.

ANN OD ZELENIH ZABATA          

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 19.2. do 23.2. učenici su sudjelovali na Oratoriju gdje se obrađivala knjiga "Ann od zelenih zabata", spisateljice Lucy M. Montgomery. Svaki dan u Oratoriju započinjali smo našim tradiocionalnim plesom poslije kojeg su učenici, podijeljeni u grupe, sudjelovali na radionicama. Radionice su se zvale Jezero sjajnih voda, Farma zelenih zabaza, Dolina ljubičica i Brezov put, a bile su kreativne, sportske, socijalizacijske i vjeronaučne. Učenici su u radionicama izrađivali farmu, sudjelovali na pikniku, izrađivali voćnu salatu te imali radionicu o zahvalnosti. Na kraju smo u dva dana pogledali i film na istu temu. Već sljedećeg tjedna nekoliko učenika za vrijeme slobodnog vremena u produženom boravku čitalo je knjigu "Ann od zelenih zabata".

Farma zelenih zabata - kreativno-stvaralačka radionica u kojoj su učenici izrađivali farmu od kutija i drugog materijala te nazivali dijelove farme maštovitim imenima. 

     

Jezero sjajnih voda -  radionica u kojoj su učenici sudjelovali na pikniku kao što je i glavna junakinja u knjizi. Učenici su pili čej i častili se kolačičima, a igrali su društvene igre.

Dolina ljubičica - mala radionica kuhanja. Učenici su radili voćnu salatu sa šlagom i voćne sokove što su potom i konzumirali. 

Brezov put - radionica o zahvalnosti. Kao što je glavna junakinja Ann uvijek bila zahvalna za sve što joj se događalo na farmi zelenih zabata tako su i učenici trebali napisati molitvu zahvale. 

 

 

                  

OTOK S BLAGOM

 

  

Ovaj mjesec (27.11. - 1.12.2017.) obrađivali smo knjigu "Otok s blagom" spisatelja Roberta L. Stevensona. Učenici su u radionicama izrađivali gusarska lica na papirnatim tanjurima, tragali su za blagom, naučili su sve o gusarima (gdje žive, kako se ponašaju, što jedu i druge zanimljive podatke) te igrali igru "mafija". 

Zadnji dan Oratorija, u petak, učenici su pogledali animirani film "Otok s blagom". 

     

 

      MRAK ILI STRAH     

Od 23.10. do 27.10.  s učenicima se obrađivala knjiga Nives Madunić Barišić "Mrak ili Strah" treći nastavak avanturističkog romana o avanturama istražitelja psa Melkiora kroz 4 zanimljive radionice. Učenici su svaki dan sudjelovali u jednoj od zanimljivih radionica. 

1. Merlinov laboratorij  

U Merlinovom laboratoriju svaku učenik je napravio jedan pokus "duga u čaši" jer je Merlin bio taj koji je radio razne pokuse i izume koji su pomagali junacima knjige.

2. Vjeruješ li mi  

 U radionici Vjeruješ li mi učenici su odigrali niz vježbi za izgradnju povjerenja kako bi očvrsnuli kao razred i bolje se sprijateljili međusobno. Tako i junaci iz knjige ne bi mogli riješiti zagonetku i spasiti Merlina da nisu vjerovali jedni drugima i zajednički donosili odluke i dogovorali se.

3. Strah ili mrak 

 

 Učenici su radili na osjećaju straha, za što je bitan i što nam služi u životu, gdje ga u tijelu osjećamo i na koje načine ga možemo prebroditi.

4. Misteriozna radionica 

 U Misterioznoj radionici učenici su pomoću šifrarnika odgonetavali misteriozne rečenice iz knjige te uz maštu objašnjavali što bi one značile.

Zadnji dan, u petak, učiteljica Ivana čitala je najnapetije dijelove knjige i propovijedala što se to zapravo dogodilo Melkiorovoj družini. Sam kraj knjige ostao je iznenađenje i poziv učenicima da ju pročitaju. 

Fotografije s oratorija možete pogledati u galeriji fotografija.  


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Korisni linkovi

KORISNI LINKOVI

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Salezijanska osnovna škola / , Zagreb / www.os-salezijanska.skole.hr / ured@os-salezijanska.skole.hr
preskoči na navigaciju